Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2017.12.15

Hatalmas az érdeklődés az országos diákvállalkozó vetélkedőre Hatalmas az érdeklődés az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, a november végi határidőig összesen 126, közöttük 27 határon túli csapat regisztrált, azaz a felkészítő tanárokkal együtt több mint hatszázan vesznek részt közvetlenül a megméretésben – mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón. Tovább...

2017.04.10

Sikeres felmérés a vállalkozások üzleti környezetéről Az RVA nyereményjátékának nyertese: Holovits Tamás vállalkozó Tovább...

2017.03.29

ATM for SMEs Interreg Europe projekt hírlevél 2017/1 Tovább...


Sikertermék lett az RVA Növekedési Mikrohitel

A vártnál is sikeresebb a Székesfehérvári Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programja – hangzott el dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szekfü Tibor, az RVA ügyvezető igazgatója által tartott közös sajtótájékoztatón, melyen a 2015-ben indított program tapasztalatait összegezték.

A program célja, hogy a Székesfehérváron székhellyel, telephellyel rendelkező, legfeljebb 9 főt foglalkoztató mikrovállalkozások kedvező beruházási és forgóeszközhitelhez juthassanak. Ők méretükből adódóan általában kiszorulnak a kedvező banki konstrukciókból, de önkormányzati támogatással rendkívül kedvező, 2,5%-os kamattal tud nekik hitelt biztosítani az RVA. A pénzügyi segítséghez járnak az RVA további üzletfejlesztési szolgáltatásai is: tanácsadás, vállalkozói ismeretek oktatása, segítség a cég arculatának felépítésében.

A programmal sikerült megszólítani a legkisebb, de életképes fehérvári vállalkozásokat, a kezdeményezés elérte célját. Olyannyira, hogy az eredetileg meghatározott tervezethez képest a felmerülő igények alapján előre fogjuk hozni a finanszírozási ütemezést – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András.

„A mikrovállalkozások foglalkoztatási potenciálja a legnagyobb az országban, a fontosságuk megkérdőjelezhetetlen.” – erősítette meg a polgármester szavait Szekfü Tibor. Az RVA ügyvezető igazgatója elárulta, hogy az induláskor nem tudták megjósolni a program eredményességét, hiszen ez a szektor még nem heverte ki a gazdasági válság következményeit. „Az első hét hónap után már elmondható, hogy az idei évben annyi hitelt folyósítottunk, mint a 2015-ös évben összesen.” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.