Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2016.08.09

Sikertermék lett az RVA Növekedési Mikrohitel Idén már közel százmillió forinttal segítette az RVA a fehérvári mikrovállalkozókat az önkormányzat által biztosított kamattámogatási program keretében. Az RVA és az Önkormányzat együttműködése példaértékű, és mindkét fél elkötelezett az együttműködés folytatása iránt. Tovább...

2017.12.15

Hatalmas az érdeklődés az országos diákvállalkozó vetélkedőre Hatalmas az érdeklődés az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, a november végi határidőig összesen 126, közöttük 27 határon túli csapat regisztrált, azaz a felkészítő tanárokkal együtt több mint hatszázan vesznek részt közvetlenül a megméretésben – mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón. Tovább...

2017.11.27

November végéig lehet jelentkezni az országos középiskolás diákvállalkozó vetélkedőre Az országos középiskolás diákvállalkozó vetélkedőre november 30-ig várják a 14-18-éves tanulók jelentkezését - közölte Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára és Szekfü Tibor, a vetélkedőt szervező Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább...


Sikertermék lett az RVA Növekedési Mikrohitel

A vártnál is sikeresebb a Székesfehérvári Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programja – hangzott el dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szekfü Tibor, az RVA ügyvezető igazgatója által tartott közös sajtótájékoztatón, melyen a 2015-ben indított program tapasztalatait összegezték.

A program célja, hogy a Székesfehérváron székhellyel, telephellyel rendelkező, legfeljebb 9 főt foglalkoztató mikrovállalkozások kedvező beruházási és forgóeszközhitelhez juthassanak. Ők méretükből adódóan általában kiszorulnak a kedvező banki konstrukciókból, de önkormányzati támogatással rendkívül kedvező, 2,5%-os kamattal tud nekik hitelt biztosítani az RVA. A pénzügyi segítséghez járnak az RVA további üzletfejlesztési szolgáltatásai is: tanácsadás, vállalkozói ismeretek oktatása, segítség a cég arculatának felépítésében.

A programmal sikerült megszólítani a legkisebb, de életképes fehérvári vállalkozásokat, a kezdeményezés elérte célját. Olyannyira, hogy az eredetileg meghatározott tervezethez képest a felmerülő igények alapján előre fogjuk hozni a finanszírozási ütemezést – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András.

„A mikrovállalkozások foglalkoztatási potenciálja a legnagyobb az országban, a fontosságuk megkérdőjelezhetetlen.” – erősítette meg a polgármester szavait Szekfü Tibor. Az RVA ügyvezető igazgatója elárulta, hogy az induláskor nem tudták megjósolni a program eredményességét, hiszen ez a szektor még nem heverte ki a gazdasági válság következményeit. „Az első hét hónap után már elmondható, hogy az idei évben annyi hitelt folyósítottunk, mint a 2015-ös évben összesen.” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.