Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2016.08.09

Sikertermék lett az RVA Növekedési Mikrohitel Idén már közel százmillió forinttal segítette az RVA a fehérvári mikrovállalkozókat az önkormányzat által biztosított kamattámogatási program keretében. Az RVA és az Önkormányzat együttműködése példaértékű, és mindkét fél elkötelezett az együttműködés folytatása iránt. Tovább...

2017.12.15

Hatalmas az érdeklődés az országos diákvállalkozó vetélkedőre Hatalmas az érdeklődés az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, a november végi határidőig összesen 126, közöttük 27 határon túli csapat regisztrált, azaz a felkészítő tanárokkal együtt több mint hatszázan vesznek részt közvetlenül a megméretésben – mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón. Tovább...

2017.11.27

November végéig lehet jelentkezni az országos középiskolás diákvállalkozó vetélkedőre Az országos középiskolás diákvállalkozó vetélkedőre november 30-ig várják a 14-18-éves tanulók jelentkezését - közölte Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára és Szekfü Tibor, a vetélkedőt szervező Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább...


2017 – a Szociális Mikrofinanszírozás Éve Magyarországon

szocialis_mikrofinanszirozas_eve_2017_web.jpg
Szociális Mikrofinanaszírozás Éve
A szociális mikrohitel olyan ügyfeleknek nyújtott kis összegű kölcsön, akik szeretnének önálló tevékenységükből megélni, de banki hiteleket nem, vagy nem megfelelő mértékben vehetnek fel. A csökkent hitelképességnek az oka lehet az ügyfelek hátrányos helyzete, kis összegű hiteligénye, a megfelelő biztosítékok hiánya, vagy vállalkozásuk induló jellege.
Nemzetközi és hazai felmérések is kimutatták viszont, hogy ez a csoport is megérdemli a bizalmat, és a kedvező hiteltermékekhez való hozzájutás esélyét. A saját maga és családja boldogulásáért tenni kész, a munkanélküliséget vagy egy kedvezőtlen élethelyzetet vállalkozásra váltó emberek támogatása kiemelt gazdasági és társadalmi érdek kell, hogy legyen. A szociális mikrohitelre tehát a szociális támogatások alternatívájaként tekinthetünk.
Számos európai tapasztalat mutatja a közpénzből finanszírozott szociális mikrohitel-programok sikerét és fenntarthatóságát. Az önfoglalkoztatóvá válás támogatása számos társadalmi előnnyel jár: az adott vállalkozó és családja életkörülményei javulnak, a munkanélküliséggel sújtott térségek felemelkedhetnek. Ehhez a hitelnyújtáshoz hagyományosan kapcsolódik egy intenzív és hatékony tanácsadási, mentorálási és segítségnyújtási tevékenység, valamint számos magas színvonalú üzletfejlesztési szolgáltatás.
A szociális mikrohitelezést non-profit mikrofinanszírozó szervezetek kell, hogy nyújtsák – szerepel az Európai Nemzeti Mikrofinanszírozási Hálózatok Bizottságának (MicroFINET) politikai döntéshozók számára kiadott, „Római direktíváknak” nevezett szakmai irányelveiben. Magyarországon ezek a szervezetek a megyei és fővárosi vállalkozásfejlesztési alapítványok. Egyedülálló, negyedszázados tapasztalatot szereztek a szociális mikrohitelezés terén, rendszeresen mérik mikrohitelezési tevékenységük szociális hatásait, és a hitelezésen túl számos üzletfejlesztési szolgáltatást is kínálnak.