Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2020/05/30

Ötmilliárdos fehérvári tőkealap az RVA közreműködésével A székesfehérvári önkormányzat és az RVA közreműködésével, egyedülálló kezdeményezésként elindult a vállalkozásfejlesztési magántőke alap Székesfehérváron. A befektetési lehetőséggel a városi kisvállalkozások megerősödését, és fejlesztési terveit szeretnék támogatni. Tovább...

2020/07/08

Fehérvári Tőkealap: akár fedezet nélkül is elérhető az állami támogatás A kis- és középvállalkozások finanszírozásának támogatására létrejött Székesfehérvár Városi Tőkealapról tartottak tájékoztató workshopot szerdán a Városháza Dísztermében. A Tőkealap iránt érdeklődő helyi vállalkozók első körben az RVA-nál tájékozódhatnak a lehetőségekről, és elindult a fehervartokealap.hu weboldal is. Tovább...

2020/05/30

A járvány ellenére töretlen az érdeklődés az RVA Group hiteltermékei iránt Az év első 5 hónapjában már közel annyi érdeklődés és hiteligény futott be az RVA Group szervezeteihez, mint a tavalyi évben. Mindez azt bizonyítja, hogy a mikrohitelezési szektorra a válság idejében még nagyobb szüksége van a cégeknek, és a legkisebbeknek a túlélést is jelentheti a mikrofinanszírozás. Tovább...


2017 – a Szociális Mikrofinanszírozás Éve Magyarországon

szocialis_mikrofinanszirozas_eve_2017_web.jpg
Szociális Mikrofinanaszírozás Éve
A szociális mikrohitel olyan ügyfeleknek nyújtott kis összegű kölcsön, akik szeretnének önálló tevékenységükből megélni, de banki hiteleket nem, vagy nem megfelelő mértékben vehetnek fel. A csökkent hitelképességnek az oka lehet az ügyfelek hátrányos helyzete, kis összegű hiteligénye, a megfelelő biztosítékok hiánya, vagy vállalkozásuk induló jellege.
Nemzetközi és hazai felmérések is kimutatták viszont, hogy ez a csoport is megérdemli a bizalmat, és a kedvező hiteltermékekhez való hozzájutás esélyét. A saját maga és családja boldogulásáért tenni kész, a munkanélküliséget vagy egy kedvezőtlen élethelyzetet vállalkozásra váltó emberek támogatása kiemelt gazdasági és társadalmi érdek kell, hogy legyen. A szociális mikrohitelre tehát a szociális támogatások alternatívájaként tekinthetünk.
Számos európai tapasztalat mutatja a közpénzből finanszírozott szociális mikrohitel-programok sikerét és fenntarthatóságát. Az önfoglalkoztatóvá válás támogatása számos társadalmi előnnyel jár: az adott vállalkozó és családja életkörülményei javulnak, a munkanélküliséggel sújtott térségek felemelkedhetnek. Ehhez a hitelnyújtáshoz hagyományosan kapcsolódik egy intenzív és hatékony tanácsadási, mentorálási és segítségnyújtási tevékenység, valamint számos magas színvonalú üzletfejlesztési szolgáltatás.
A szociális mikrohitelezést non-profit mikrofinanszírozó szervezetek kell, hogy nyújtsák – szerepel az Európai Nemzeti Mikrofinanszírozási Hálózatok Bizottságának (MicroFINET) politikai döntéshozók számára kiadott, „Római direktíváknak” nevezett szakmai irányelveiben. Magyarországon ezek a szervezetek a megyei és fővárosi vállalkozásfejlesztési alapítványok. Egyedülálló, negyedszázados tapasztalatot szereztek a szociális mikrohitelezés terén, rendszeresen mérik mikrohitelezési tevékenységük szociális hatásait, és a hitelezésen túl számos üzletfejlesztési szolgáltatást is kínálnak.