Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2020/02/01

A legkisebb cégek is megerősödhetnek A kormány elfogadta a KKV Stratégia - 2019-2030 programot, amelynek célja a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítése, és fenntartható növekedésének elősegítése. Tovább...

2017/12/15

Hatalmas az érdeklődés az országos diákvállalkozó vetélkedőre Hatalmas az érdeklődés az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, a november végi határidőig összesen 126, közöttük 27 határon túli csapat regisztrált, azaz a felkészítő tanárokkal együtt több mint hatszázan vesznek részt közvetlenül a megméretésben – mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón. Tovább...

2017/04/10

Sikeres felmérés a vállalkozások üzleti környezetéről Az RVA nyereményjátékának nyertese: Holovits Tamás vállalkozó Tovább...


2017 – a Szociális Mikrofinanszírozás Éve Magyarországon

szocialis_mikrofinanszirozas_eve_2017_web.jpg
Szociális Mikrofinanaszírozás Éve
A szociális mikrohitel olyan ügyfeleknek nyújtott kis összegű kölcsön, akik szeretnének önálló tevékenységükből megélni, de banki hiteleket nem, vagy nem megfelelő mértékben vehetnek fel. A csökkent hitelképességnek az oka lehet az ügyfelek hátrányos helyzete, kis összegű hiteligénye, a megfelelő biztosítékok hiánya, vagy vállalkozásuk induló jellege.
Nemzetközi és hazai felmérések is kimutatták viszont, hogy ez a csoport is megérdemli a bizalmat, és a kedvező hiteltermékekhez való hozzájutás esélyét. A saját maga és családja boldogulásáért tenni kész, a munkanélküliséget vagy egy kedvezőtlen élethelyzetet vállalkozásra váltó emberek támogatása kiemelt gazdasági és társadalmi érdek kell, hogy legyen. A szociális mikrohitelre tehát a szociális támogatások alternatívájaként tekinthetünk.
Számos európai tapasztalat mutatja a közpénzből finanszírozott szociális mikrohitel-programok sikerét és fenntarthatóságát. Az önfoglalkoztatóvá válás támogatása számos társadalmi előnnyel jár: az adott vállalkozó és családja életkörülményei javulnak, a munkanélküliséggel sújtott térségek felemelkedhetnek. Ehhez a hitelnyújtáshoz hagyományosan kapcsolódik egy intenzív és hatékony tanácsadási, mentorálási és segítségnyújtási tevékenység, valamint számos magas színvonalú üzletfejlesztési szolgáltatás.
A szociális mikrohitelezést non-profit mikrofinanszírozó szervezetek kell, hogy nyújtsák – szerepel az Európai Nemzeti Mikrofinanszírozási Hálózatok Bizottságának (MicroFINET) politikai döntéshozók számára kiadott, „Római direktíváknak” nevezett szakmai irányelveiben. Magyarországon ezek a szervezetek a megyei és fővárosi vállalkozásfejlesztési alapítványok. Egyedülálló, negyedszázados tapasztalatot szereztek a szociális mikrohitelezés terén, rendszeresen mérik mikrohitelezési tevékenységük szociális hatásait, és a hitelezésen túl számos üzletfejlesztési szolgáltatást is kínálnak.