Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2020/05/30

Ötmilliárdos fehérvári tőkealap az RVA közreműködésével A székesfehérvári önkormányzat és az RVA közreműködésével, egyedülálló kezdeményezésként elindult a vállalkozásfejlesztési magántőke alap Székesfehérváron. A befektetési lehetőséggel a városi kisvállalkozások megerősödését, és fejlesztési terveit szeretnék támogatni. Tovább...

2020/07/08

Fehérvári Tőkealap: akár fedezet nélkül is elérhető az állami támogatás A kis- és középvállalkozások finanszírozásának támogatására létrejött Székesfehérvár Városi Tőkealapról tartottak tájékoztató workshopot szerdán a Városháza Dísztermében. A Tőkealap iránt érdeklődő helyi vállalkozók első körben az RVA-nál tájékozódhatnak a lehetőségekről, és elindult a fehervartokealap.hu weboldal is. Tovább...

2020/05/30

A járvány ellenére töretlen az érdeklődés az RVA Group hiteltermékei iránt Az év első 5 hónapjában már közel annyi érdeklődés és hiteligény futott be az RVA Group szervezeteihez, mint a tavalyi évben. Mindez azt bizonyítja, hogy a mikrohitelezési szektorra a válság idejében még nagyobb szüksége van a cégeknek, és a legkisebbeknek a túlélést is jelentheti a mikrofinanszírozás. Tovább...


Drasztikus hatásoktól tartanak a mikrovállalkozók

Az országos felmérés kimondottan a legkisebb mikrovállalkozók, családi vállalkozások körében készült. A jellemzően 1-5 főt foglalkoztató cégek 70%-ban drasztikusnak ítélték a válság hatásait, leginkább a vendéglátás, turizmus, kreatív ipar, szolgáltatás, kiskereskedelem területeken tevékenykedő vállalkozások. Az enyhébb hatásokat vélelmező cégek a nagyobb hozzáadott értéket igénylő iparágakban (pl. informatika) vagy az ingatlanpiacról, építőiparból kerülnek ki.

Mivel a legkisebb vállalkozásoknak jellemzően csak pár hónap finanszírozására elengedő tartalékuk van, sajnos munkaügyi döntéseket is hamar meg kellett hozni: megkérdezett cégek több mint egyharmada kénytelen volt leépíteni, további 11%-uk pedig kényszerszabadságra küldeni embereket.

A Kormány eddigi, gazdaságélénkítő intézkedései közül a hitelmoratóriumot és a járulékcsökkentést vették legtöbben igénybe. További intézkedésként foglalkoztatási támogatást és kedvezményes, akár támogatással kombinált hiteleket szorgalmaznak.

Szekfü Tibor, a felmérést készítő Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnöke – és egyben a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője – elmondta: a felmérés során is jelezték a cégek, hogy hitelre lenne szükségük a válságból való kilábaláshoz, de a banki feltételek „megugrása” túl nehéz számukra ebben a helyzetben. A megoldást a megyei Vállakozásfejlesztési Alapítványok által több évtizede nyújtott alacsony bekerülési küszöbű, non-profit elven működő mikrohitel jelentheti – árulta el Szekfü Tibor. A felmérést eljuttatják Varga Mihály pénzügyminiszterhez, és remélik, hogy hatékony eszközök születnek majd a családi vállalkozások fellendítésére.