Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2020/11/26

A mikrofinanszírozás valós segítséget nyújthat a válság idején – a legkisebbeknek is A non-profit mikrofinanszírozó szervezetek, és szolgáltatásaik megerősítése egyre fontosabbá válik – ez volt az „ATM for SMEs” projekt disszeminációs konferenciájának fő üzenete. A támogatott mikrohitel hatékonyan tudja segíteni a mikroválllakozások túlélését a jelenlegi gazdasági válságban, és minden vállalkozónak jusson lehetősége élni vele. Tovább...

2020/09/21

Szintet léphetnek a kisvállalkozások Már a legkisebb cégeknek is tőkepartnere lehet az állam, ha igénybe veszik a Fehérvár Tőkealapban együttműködő partnerek által nyújtott újfajta finanszírozási formát – hangzott el a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által szervezett megbeszélésen. Tovább...

2020/08/16

Közpénzek a mikrofinanszírozásban: tanulmány az állami szerepvállalásról A banki hitelezésből kiszoruló ügyfelek finanszírozásában helye van a közpénzből működtetett mikrohitel-alapoknak, sőt, gazdasági-társadalmi szempontból kívánatos is létrehozásuk – szögezi le Szekfü Tibor, a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnökének az ERENET szaklapban most megjelent tanulmánya. Tovább...


Szintet léphetnek a kisvállalkozások

2020.09.10

Mint ismeretes, a májusban létrehozott Fehérvár Tőkealap egyedülálló kezdeményezésként a helyi, növekedési potenciállal rendelkező vállalkozásainak finanszírozásában kíván szerepet vállalni. A tőkealap működésében első számú partner Székesfehérvár Önkormányzata, az operatív feladatokat az Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az állami tulajdonú MFB csoporthoz tartozó a Focus Ventures végzi.

Ez utóbbi most egy speciális, mikrovállalkozásoknak szánt „dobozos terméket” fejlesztett ki, mely gyors elbírálással akár 50 millió Ft tőkéhez juttathatja a kis cégeket is. A tőkebevonás során az állam – az MFB bank szervezetein keresztül – legfeljebb 30% tulajdonrészt szerez a vállalkozásban, ami az operatív működésre nincs hatással, de a feltőkésítés révén sokkal kedvezőbb pozícióba kerül a cég, például ha banki hitelt kíván felvenni.

„Székesfehérvár az elsők között hozta létre a városi tőkealapot, ami egy olyan újfajta finanszírozási forma Magyarországon, amely hatékonyan szolgálhatja a vállalkozások fejlesztési terveinek megvalósítását. Összhangban van azzal a városfejlesztési politikával is, hogy Székesfehérvár gazdasága minél sokszínűbb legyen, a mikro- és kisvállalkozások területén is” – mondta Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere.

Szekfü Tibor, az RVA ügyvezető igazgatója a „dobozos termék” kapcsán kihangsúlyozta, hogy főként a jól működő, de alacsony tőkéjű vállalkozásoknak tud óriási segítséget nyújtani, akik ezáltal szintet léphetnek fejlesztési terveik megvalósításában.