Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2020/11/26

A mikrofinanszírozás valós segítséget nyújthat a válság idején – a legkisebbeknek is A non-profit mikrofinanszírozó szervezetek, és szolgáltatásaik megerősítése egyre fontosabbá válik – ez volt az „ATM for SMEs” projekt disszeminációs konferenciájának fő üzenete. A támogatott mikrohitel hatékonyan tudja segíteni a mikroválllakozások túlélését a jelenlegi gazdasági válságban, és minden vállalkozónak jusson lehetősége élni vele. Tovább...

2020/09/21

Szintet léphetnek a kisvállalkozások Már a legkisebb cégeknek is tőkepartnere lehet az állam, ha igénybe veszik a Fehérvár Tőkealapban együttműködő partnerek által nyújtott újfajta finanszírozási formát – hangzott el a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által szervezett megbeszélésen. Tovább...

2020/08/16

Közpénzek a mikrofinanszírozásban: tanulmány az állami szerepvállalásról A banki hitelezésből kiszoruló ügyfelek finanszírozásában helye van a közpénzből működtetett mikrohitel-alapoknak, sőt, gazdasági-társadalmi szempontból kívánatos is létrehozásuk – szögezi le Szekfü Tibor, a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnökének az ERENET szaklapban most megjelent tanulmánya. Tovább...


A mikrofinanszírozás valós segítséget nyújthat a válság idején – a legkisebbeknek is

Az „ATM for SMEs” projekt az Interreg Europe program támogatásával került megvalósításra, vezető partnere a székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, magyar partnerei a Pénzügyminisztérium és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint további 6 országból képviseltették magukat partnerek.

A projekt célja a mikrofinanszírozáshoz való hozzáférés javítása volt, helyi innovatív jó gyakorlatok megosztása és adaptálása révén. A végrehajtás 5 éve alatt a partnerek számos jó kezdeményezést és helyi politikát ismertek meg, és ezek alapján saját helyi stratégiáikat is módosítani, fejleszteni tudták. Számos új helyi akciót, projektet is ösztönzött ez a tanulási folyamat.

Vonnák Péter projektmenedzser kihangsúlyozta: a projekt nemcsak helyi politikákra van hatással, hanem megmutatja, milyen utat kell a non-profit mikrofinanszírozásnak követni annak érdekében, hogy kihasználja a benne rejlő lehetőségeket, és társadalmi-gazdasági változásokat tudjon beindítani mikro szinten. „A non-profit mikrohitelezésnek a kisvállalkozók és családjuk jóllétét kell előtérbe helyezni a gazdasági haszonnal szemben, és így a mikrohitel alapok teljesítményét is a társadalmi fenntarthatóság szempontjából kell megítélni” – mondta Vonnák Péter.

A mikrohitelhez való egyszerű hozzáférés különösen fontos a jelenlegi válságos időkben. A kamattámogatott és egyéb kedvezményes hitelek valós segítséget tudnak adni a mikrovállalkozóknak, mely akár a túlélésüket is jelentheti. A projekt partnerek számos létező kezdeményezésről beszámoltak, melyek a válságra adott válaszként születtek. Ezek nagy változatosságot mutattak a célcsoport, hitelösszeg, kedvezmények terén, de mindegyik közös eleme volt az olcsó, egyszerűen igényelhető és minden réteg által hozzáférhető mikrohitel.