Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2016.08.09

Sikertermék lett az RVA Növekedési Mikrohitel Idén már közel százmillió forinttal segítette az RVA a fehérvári mikrovállalkozókat az önkormányzat által biztosított kamattámogatási program keretében. Az RVA és az Önkormányzat együttműködése példaértékű, és mindkét fél elkötelezett az együttműködés folytatása iránt. Tovább...

2017.12.15

Hatalmas az érdeklődés az országos diákvállalkozó vetélkedőre Hatalmas az érdeklődés az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, a november végi határidőig összesen 126, közöttük 27 határon túli csapat regisztrált, azaz a felkészítő tanárokkal együtt több mint hatszázan vesznek részt közvetlenül a megméretésben – mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón. Tovább...

2017.11.27

November végéig lehet jelentkezni az országos középiskolás diákvállalkozó vetélkedőre Az országos középiskolás diákvállalkozó vetélkedőre november 30-ig várják a 14-18-éves tanulók jelentkezését - közölte Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára és Szekfü Tibor, a vetélkedőt szervező Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább...


Sikeres spanyol-magyar vállalkozásfejlesztési tapasztalatcsere

20140520.jpg


A spanyol meghívásából a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által vezetett magyar delegáció tapasztalatcsere programon vett részt a spanyolországi Barcelonában. A látogatás során a résztvevők megismerkedhettek a spanyol szervezet nevű speciális programjával, melyet azért hoztak létre, hogy segítséget nyújtsanak a gazdasági válság hatására munkanélkülivé vált emberek részére.

A program célja, hogy lehetőségeket teremtsen az emberek számára a vállalkozói szellem támogatása, a munkanélküliség elleni harc, a kitettség elleni harc, valamint az önfoglalkoztatás támogatása révén. A program négy fő szereplő összefogásából áll:A alapvetően képzést, személyes vagy szakmai jellegű mentorálást, illetve mikrohitelt nyújt a célcsoportnak. Ez utóbbi hiteltermék maximális összege 25.000 euró, és 12%-os éves kamatra tudják folyósítani, 48 hónapos futamidővel. Fontos, hogy nincs szükség hozzá banki garanciára, tehát szélesebb csoportokat ér el, mint a banki termékek.

Nagyon fontos a program által elért szociális hatás mérése. Négy területen vizsgálják a program eredményeit: szociális és foglalkoztatási integráció, életminőség javulása, munkahelyteremtés, és helyi gazdasági mutatók. Az elemzés a végső kedvezményezettek (felhasználó) körében végzett kérdőíves felmérés útján valósul meg. A válaszokat hatásmutatókhoz kapcsolják, amely a pillanatnyi eredményeket és az idő folyamán való alakulásukat mutatja. A felmérést időközönként, a mikrohitel nyújtása előtt, alatt és után végzik el.

A magyar delegációnak a vendéglátók lehetőséget biztosítottak arra, hogy személyesen találkozzanak a magáncégek képviselőivel és néhány önkéntessel, akik megosztották velük személyes tapasztalataikat, és motivációikat. Ezt követően meglátogattak két mikrovállalkozót, akinek az alapítvány mentorálás és mikrofinanszírozás révén nyújtott segítséget.

A magyar delegáció nagyon hasznosnak tartotta a tanulmányutat, mely során – mint a résztvevők elmondták – a segítségnyújtás egy teljesen más aspektusát ismerhették meg, mely kihangsúlyozza a szociális szerepvállalás fontosságát egyéni és közösségi szinten.

A további információk tekinthetőek meg a Gazdasági.TV alábbi oldalán: www.gazdasagi.tv/?page=view&id=38