Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2016.08.09

Sikertermék lett az RVA Növekedési Mikrohitel Idén már közel százmillió forinttal segítette az RVA a fehérvári mikrovállalkozókat az önkormányzat által biztosított kamattámogatási program keretében. Az RVA és az Önkormányzat együttműködése példaértékű, és mindkét fél elkötelezett az együttműködés folytatása iránt. Tovább...

2017.04.10

Sikeres felmérés a vállalkozások üzleti környezetéről Az RVA nyereményjátékának nyertese: Holovits Tamás vállalkozó Tovább...

2017.03.29

ATM for SMEs Interreg Europe projekt hírlevél 2017/1 Tovább...


Sikeres spanyol-magyar vállalkozásfejlesztési tapasztalatcsere

20140520.jpg


A spanyol meghívásából a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által vezetett magyar delegáció tapasztalatcsere programon vett részt a spanyolországi Barcelonában. A látogatás során a résztvevők megismerkedhettek a spanyol szervezet nevű speciális programjával, melyet azért hoztak létre, hogy segítséget nyújtsanak a gazdasági válság hatására munkanélkülivé vált emberek részére.

A program célja, hogy lehetőségeket teremtsen az emberek számára a vállalkozói szellem támogatása, a munkanélküliség elleni harc, a kitettség elleni harc, valamint az önfoglalkoztatás támogatása révén. A program négy fő szereplő összefogásából áll:A alapvetően képzést, személyes vagy szakmai jellegű mentorálást, illetve mikrohitelt nyújt a célcsoportnak. Ez utóbbi hiteltermék maximális összege 25.000 euró, és 12%-os éves kamatra tudják folyósítani, 48 hónapos futamidővel. Fontos, hogy nincs szükség hozzá banki garanciára, tehát szélesebb csoportokat ér el, mint a banki termékek.

Nagyon fontos a program által elért szociális hatás mérése. Négy területen vizsgálják a program eredményeit: szociális és foglalkoztatási integráció, életminőség javulása, munkahelyteremtés, és helyi gazdasági mutatók. Az elemzés a végső kedvezményezettek (felhasználó) körében végzett kérdőíves felmérés útján valósul meg. A válaszokat hatásmutatókhoz kapcsolják, amely a pillanatnyi eredményeket és az idő folyamán való alakulásukat mutatja. A felmérést időközönként, a mikrohitel nyújtása előtt, alatt és után végzik el.

A magyar delegációnak a vendéglátók lehetőséget biztosítottak arra, hogy személyesen találkozzanak a magáncégek képviselőivel és néhány önkéntessel, akik megosztották velük személyes tapasztalataikat, és motivációikat. Ezt követően meglátogattak két mikrovállalkozót, akinek az alapítvány mentorálás és mikrofinanszírozás révén nyújtott segítséget.

A magyar delegáció nagyon hasznosnak tartotta a tanulmányutat, mely során – mint a résztvevők elmondták – a segítségnyújtás egy teljesen más aspektusát ismerhették meg, mely kihangsúlyozza a szociális szerepvállalás fontosságát egyéni és közösségi szinten.

A további információk tekinthetőek meg a Gazdasági.TV alábbi oldalán: www.gazdasagi.tv/?page=view&id=38